Maskerende Gordijnen

Theaterdoeken

Theaterdoek zijn afhankelijk van de verlichting om een omgeving te creëren die geschikt is voor een bepaald gezelschap. Zo kunnen bijvoorbeeld de donkere en diepe schaduwen van een ommuurde binnenplaats het toneel verbergen, waardoor de vloer een juiste plaats wordt om te werken of te repeteren. Evenzo zorgen de lichteffecten in het theater voor een uitstekende sfeerverlichting, waardoor zelfs lampen van relatief laag niveau helder genoeg zijn om de enscenering te verlichten. Hier is een gedeeltelijke lijst:

Wanden. In de regel zijn muren, naast hun andere functies, een goede plaats om te werken of te repeteren. Ze kunnen een gecontroleerde vorm voor de set bieden, samen met een veilige voorgrond. Hele muren zijn zelfs beter dan kleine vakken en blad-clusters, omdat het meestal binnen een kleinere ruimte plaatsvindt. Muurlijsten dienen als vervanging van het toneel en hebben, zoals de naam al aangeeft, de voordelen dat het al uw rekwisieten en decors bewaart, en het werkt naast duurzame bouwmaterialen, waardoor deurapparaten onopvallend zijn.

Kleuren. Verlichting is onlosmakelijk verbonden met kleuren, dus kleuren liggen dicht bij verlichting. Wanneer hetzelfde gebied wordt verlicht met verlichting op afstand, als het helder rood is (zoals op een bruiloft, in een theater, een koffiehuis, een begrafenis) krijgt u hoe dan ook toegang tot alle kleurcues. Aan de andere kant, als u verlichting creëert met echte oranje of paarse curven, zal de reeds bestaande kleur er vaag uitzien en ook andere kleuren die later naar voren komen vertroebelen.

Mengeling van lichten. Ten eerste, wil je de lichten in het hele vlak van het podium plaatsen. Je wilt alles verlichten wat zich direct voor de set bevindt. Maar vergeet de omliggende gebieden niet, anders komt er te veel licht op plaatsen waar het niet nodig is. In ons geval is er een focuseffect dat de achtergrond afsteekt tegen de kleur van de voorgrond en de aanwezigheid van de donkere set duidelijk voor de schijnwerpers niet toelaat.

Fotosynthetische verlichting mengt zich tussen de twee. Zij maakt het mogelijk het licht aan alle kanten van het toneel te verspreiden, niet in het minst omdat zij TheaterDooks het vuleffect geeft, waardoor meer licht wordt doorgelaten en dus schaduwen worden geëlimineerd. Het past zich aan de totale plaats van het toneel aan, met andere woorden door de gebieden rond die plaats (de afzonderlijke gebieden) te verlichten. Met deze lampen krijgt u een effectieve belichting zonder schaduwen, of, minder waarschijnlijk, zonder schaduwen helemaal.

Het proces houdt in dat de juiste balans van verlichting wordt gekozen:

Ten eerste hoeft u alleen maar de juiste verlichting te kiezen voor de plaats waar u uw lichtshow maakt.

De specifieke lichtaspecten waarmee u bij de productie rekening moet houden, zijn:

Lichte Kleur

Kleuren

Mengeling van lichten

Venstergebied

Wij bespreken alleen de lichtkleur en de lichtkleuren omdat die vanuit ons standpunt het belangrijkst zijn. Beide zienswijzen zijn gebaseerd op een algemeen iets, de Lichtkleur uitgezonden licht. Bijkomende lichtkleuren (hypothetisch lichtspectrum*) zijn elk ander licht dat niet wordt uitgezonden door de hemel, de zon, het waterlichaam of mechanische systemen.

Elektronische apparaten en andere kleur absorberende materialen zijn de belangrijkste bronnen van kleur (inclusief kleurverzadiging) energie. Met andere woorden, het is de kleur waarin licht-elven mensen worden: homosexueel.

Lees meer

Stoffen groothandel

Leave a Reply

Your email address will not be published.