Hoe kiest u de juiste keukenhendels

Leren plankdragers

 

Deze handvaten zijn gemaakt van hoogwaardig leer en zijn zo ontworpen dat ze op alle soorten messen passen, niet alleen aan de muur maar ook in de lade. De Handles zijn zo gemaakt dat ze u een zachte maar stevige steun bieden voor zowel plankdragers als keukenkasten. U zult zich altijd veiliger voelen als u ze in de keuken bij de hand hebt wanneer u iets moet afwerken. Of toch niet?

Sommige handvaten zijn erg lang en kunnen worden opgevouwen zodat ze gemakkelijk in uw zak passen, en op die plaats worden bewaard tot u ze nodig hebt. Het probleem met dit soort handvatten is echter dat ze waarschijnlijk uit uw greep glijden en daardoor uw knokkels pijn doen als u uw mes uit uw zak trekt.

In dat geval is het beter om een handvat van hout, kunststof of zelfs plastic te nemen. Dit lost het probleem op en u weet altijd waar uw messen zijn en kunt ze zelfverzekerd en veilig gebruiken. Als u een professionele chef-kok of een professionele kok bent, is het goed om decoratieve handvatten voor uw messen te hebben die er goed uitzien en goed passen in het keukenontwerp.

Sommige mensen geven de voorkeur aan een handvat van exotische materialen. Dit is een heel leuk idee als u een kenner bent van fijn bestek en uw collectie goed vervaardigde messen in uw keuken wilt laten zien.

Kunststof kan een materiaal bij uitstek zijn als u iets heel eenvoudigs wilt, vooral als u een heel duur exemplaar wilt kopen en het niet om de paar jaar wilt vervangen.

Een handvat van hout is een materiaal dat gemakkelijk te hanteren is en er goed uitziet. Het past op natuurlijke wijze in elk keukenontwerp. Wilt u iets met een meer stijlvolle stijl, dan kunt u kiezen voor een handvat van glas of porselein. Dit materiaal wordt gebruikt voor handgrepen in alle vormen en maten. Een handvat van glas is bijzonder gemakkelijk schoon te maken en het is vaatwasmachinebestendig.

Een veel voorkomend probleem met dit soort keukenhendels is dat zij soms kunnen barsten of afbrokkelen als zij worden blootgesteld aan de hitte van de afwasmachine en met elkaar in contact komen. Dit is een voorbeeld van een minder duur maar ook meer problematisch probleem.

Een handvat van glas breekt niet zoals een plastic handvat en breekt minder snel af. U kunt deze glazen handgreep laten maken van polycarbonaat of hard plastic. Dit type handvat is vaatwasmachinebestendig.

Een duurder materiaal voor een handvat heet cordura, en wordt gebruikt voor zeer zwaar snijgereedschap. Dit materiaal is steviger en het houdt zijn vorm, hoe zwaar het gereedschap ook is. Dit handvat is iets moeilijker schoon te maken dan handvatten van polycarbonaat, maar ze kunnen gemakkelijk chemisch worden gereinigd en zijn vaatwasmachinebestendig.

Een handvat is belangrijk voor elk mes en is een van de belangrijkste onderdelen om te onderhouden in de keuken. De beste messen hebben een comfortabel handvat.

 

LEES MEER : 

Leave a Reply

Your email address will not be published.